Varfurile, Arad

Vârfurile, judetul Arad, Romania.

Detalii Varfurile, judetul Arad, Romania. Detalii despre localitatea Varfurile strazii, coduri postale, vremea, istoric, obiective, cazare, poze etc.
Harta VarfurileVremea Varfurile
Firme VarfurileStrazi VarfurileCoduri postale Varfurile
Coordonate: 0° 0′ 0″, 0° 0′ 0″
Populatia
Suprafata
Altitudine
Poze imagini Varfurile
Distante rutiere Varfurile
Alte detalii in curand

Istoric

Atestată documentar pentru prima dată în anul 1390, localitatea Vîrfurile a purtat inițial denumirea de Ciuci. Este cunoscută sub actuala denumire din anul 1926.
Vechi centru voievodal, Ciuci a fost parte a domeniului Șiriei și a avut un important rol în predarea cetății Șoimoș în mâna răsculaților conduși de Gheorghe Doja. Centrul voievodal se găsea pe locul denumit astăzi Curtescul, în partea de nord-vest a comunei. Sunt vizibile și azi urmele unor clădiri și ale unor șanțuri de apărare.
La sfîrșitul secolul XVI|secolului al XVI-lea, la Vârfurile se ridica o cetate integrată în sistemul de apărare vestică a Transilvaniei. În aceeași perioadă, fortăreața a avut un rol important în apărarea drumului ce ducea către Oradea.
În secolul XVIII|secolului al XVIII-lea, Vârfurile devin centrul unui domeniu feudal. La începutul aceluiași secol, între anii 1703 - 1711, în timpul răscoalei antihabsburgice conduse de Francisc Rákóczi al II-lea, la Vârfurile a capitulat o unitate habsburgică sub presiunea cetelor locotenentului Dragul, participant din partea românilor.

Localitati cu nume asemanator:

Varfurile, Arad
Varfurile, Prahova